Nordiska Galleriet desktop logoNordiska Galleriet mobile logo
Japan Sofa 3-seater - House of Finn Juhl - Finn Juhl - NO GA
Japan Sofa 3-seater - House of Finn Juhl - Finn Juhl - NO GA
Japan Sofa 3-seater - House of Finn Juhl - Finn Juhl - NO GA
Japan Sofa 3-seater - House of Finn Juhl - Finn Juhl - NO GA

Japan Sofa 3-seater är en soffa ur serien Japan formgiven år 1957 av Finn Juhl. Till skillnad från många av Finn Juhls tidigare möbler kännetecknas Japan Sofa 3-seater och de andra möblerna i serien av sublim enkelhet. Med inspiration från traditionellt japanskt snickeri formgavs denna 3-sitssoffa. Det horisontella ryggstödet i massivt trä vilar på något avsmalnande ben och är en referens till dörrarna i japanska tempel. I ändarna av det horisontella ryggstödet finns en cirkulär detalj som adderar ett optiskt elegant uttryck. Detta är typiskt för Finn Juhl som sa att ”avvikelserna sitter i detaljerna”. Trots den enkla konstruktion hos Japan Sofa 3-seater håller Finn Juhl fast vid sin idé om att betona skillnaden mellan de bärande och de burna elementen genom att separera ryggstödet från den bärande delen med fästen i mässing. Soffan tillverkas i ek eller valnöt och har en handsydd klädsel av textil.

Japan Sofa 3-seater och de andra möblerna i serien är resultatet av ett samarbete mellan Finn Juhl och möbeltillverkaren France & Son. Syftet med möbelserien var att den skulle lämpa sig bra för serietillverkning samtidigt som möblerna skulle uppfylla de ideal som rådde under 1950-talet. År 2007 återlanserade House of Finn Juhl Japan Sofa 3-seater och de andra möblerna i serien.

Vi visar endast upp ett urval av varianter på vår hemsida, övriga utföranden finner du i produktbladet. Önskar du ett annat utförande eller hjälp med att beställa är du välkommen att kontakta oss.

Inga omdömen

Japan Sofa 3-seater

Från 66 890,00 kr

Inkl. 25% moms

Varumärke:

House of Finn Juhl

Designer:

Bredd:

180 cm

Höjd:

78 cm

Djup:

70 cm

Artikelnummer:

10453309r

Observera att bilderna är vägledande. Nyanser kan skilja sig från verkligheten.