Nordiska Galleriet desktop logoNordiska Galleriet mobile logo

Pipistrello Table Lamp är en ikonisk lampa inom modern designhistoria, formgiven av Gae Aulenti år 1965 för Martinelli Luce. Bordslampans unika uttryck är skapat med inspiration från fladdermusensens vingar vilket speglas i den intressanta formen på skärmen och Pipistrello betyder även fladdermus på italienska. Lampan kommer här med on/off-knapp och är ej dimbar.

Pipistrello har en karaktäristisk konformad teleskopisk fot i rostfritt stål med justerbar höjd mellan 66 – 86 cm. Detta gör den lämplig som både golv- eller bordslampa. Skärmen består av fyra delar som möts på mitten med en knopp och är gjord i opalvit metakrylat som lyses upp när lampan är tänd. Lampfoten finns att välja i flera olika färger och knoppen i mitten på skärmen kommer i samma färg som foten.

Pipistrello finns även i en dimbar modell samt i två mindre storlekar. År 2015 introducerades också en guldpläterad jubileumsutgåva för att fira att Pipistrello funnits i 50 år.

5 baserat på 1 omdömen

Gabriel D

|

2023-01-17

Superfin! Bra packeterad, lätt att montera skärmen. Ingick ljuskällor från Martinelli Luce, men bytte till Philips Hue. Tyvärr är de enda e14 lamporna från Philips Hue Color ganska avlånga, och ger därför en liten rund skugga inne i skärmen eftersom de kommer ganska nära skärmen. Svårt att förklara..Den mörkbruna färgen på lampans nedre del är verkligen jättemörk. Ser svart ut i de flesta ljus vilket är trevligt.

Pipistrello Table Lamp - Ej dimbar

18 079,00 kr

 (rek. pris 24 105,00 kr)

Inkl. 25% moms

Varumärke:

Martinelli Luce

Designer:

Diameter:

55 cm

Effekt (W):

14

Ljuskälla ingår:

Ja

Färg:

Dark Brown

Material:

Stål, Metakrylat

Artikelnummer:

10254551

Observera att bilderna är vägledande. Nyanser kan skilja sig från verkligheten.