Prisgaranti && Fri frakt över 500 kr
Varukorg
Support

MDF Italia

MDF Italia grundas år 1992 i Milano, Italien av Bruno Fattorini. Företaget har en stark entreprenörs- och produktstrategi som finns med sedan dag ett och som är en stor del av MDF Italias framgång. Formgivningen är estetiskt ren och enkel vilket också syns i några av de mest framgångsrika produkterna MDF Italia har i sitt sortiment av italienska designmöbler. Företagets designstrategi är ett slutresultat av en kontinuerlig balans mellan forskning och utveckling tillsammans med en unik affärsmodell. Läs mer om MDF Italia

MDF Italia

En kontinuerlig balans mellan forskning och utveckling

MDF Italia samarbetar med flera stora internationella formgivare för att utveckla nya produkter och former. Den tekniska delen, såväl som produktion och distribution är alla centralt belägna vid huvudkontoret i Mariano Comense i Italien där varor levereras till 43 länder över hela världen.

Ikoniska kollektioner är bland andra Flow av Jeans Marie Massaud, Lim av Bruno Fattorini och Tens av Piergiorgio Cazzaniga och Michele Cazzaniga. Förutom dessa är några av de designers som samarbetar med MDF Italia Xavier Lust, Neuland, Robin Rizzini, Francesco Bettoni och James Irvine. Dessa samarbeten gör att MDF Italia vinner utmärkelser och erkänns kontinuerligt för deras innovativa och framgångsrika koncept och design.

År 2013 vinner MDF Italia det anrika priset Compasso d’ Oro Award för Yale designad av Jean Marie Massaud och två hedersomnämnanden för Vita formgiven av Massimo Mariani i samarbete med Aedas R&D och Tense av arkitekterna Piergiorgio och Michele Cazzaniga.

Den designstrategi som MDF Italia har är ett slutresultat av en kontinuerlig balans mellan forskning och utveckling tillsammans med en unik affärsmodell. Företaget ligger i framkant när det diskuteras teknik och möbelproduktion. Tillsammans med arkitekten Paola Silva Coronel får flera ikoniska möbler ur MDF Italias utbud en ny och personifierad touch med hjälp av teknisk innovation. Designen är fortfarande densamma men genom att skruva på vissa tekniska delar är möbeln unik ­– något MDF Italia ser som framtiden för möbelproduktion.

Lämna feedback

Vi uppskattar all feedback vi kan få om vår nya hemsida. Skriv in dina kontaktuppgifter och din feedback i forumläret nedan. Vi läser alla meddelanden och åtgärdar fel så snart som möjligt. Tack för att du tar dig tid att hjälpa oss..


Namn *

E-post *

FeedbackLämna feedback

Logga in

Logga in för att se dina beställningar, spara dina önskelistor och hantera dina leveransuppgifter.

Glömt lösenordet? Klicka här