Moooi - Design från Holland med en twist | Nordiska Galleriet
Prisgaranti && Fri frakt över 500 kr
Varukorg
Support

Moooi

Moooi grundas år 2001 i Holland av Marcel Wanders och Casper Vissers. Företaget specialiserar sig på belysning, möbler och design. Man samarbetar frekvent med flera framstående formgivare som bland andra Maarten Baas, Ross Lovegrove och Jasper Morrison. Stilen är banbrytande och har en lekfull karaktär. Företaget är väl känt för sina trendiga och framsynta produkter och särskilt ikoniska är Smoke Chair av Maarten Baas, Double Shade av Marcel Wanders, Raimond av Raimond Puts och Heracleum av Bertjan Pot. Läs mer om Moooi

Moooi

Designade möbler för en exklusiv och personlig stil

Mooois stil är exklusiv, vågad och lekfull. Formgivningen vilar på en vision att all design handlar om passion och kärlek. Varumärkets designmöbler är tidlösa och vackra med en antik karaktär och modern friskhet. Moooi skapar miljöer där människor i alla åldrar, kulturer och personligheter blir förälskade i. De har en unik blandning av designade möbler, belysning och tillbehör i inspirerande mönster och färger som tillsammans skapar ikoniska hem.

Namnet Moooi kommer från det holländska ordet Mooi som betyder Vacker. Det tredje o:et är tillagt för att symbolisera det unika i företaget. Mooois portfolio består av såväl nationella som internationella designers och arkitekter med namn som bland andra Jurgen Bey, Bertjan Pot, Joost van Bleiswijk, Studio Job och Nika Zubanc. Moooi lanserar Maarten Baas kollektion Smoke år 2003 och blir genast en succé. Ett år senare visas kollektionen upp tillsammans med andra designklassiker från 2000-talet på Moss Gallery i New York. Kollektionen blir så småning om ikonisk i Mooois historia och produkterna kommer att visas upp i permanenta utställningar på museum runt om i världen.

År 2015 tar Robin Bevers över som VD och man utökar med både showroom och butik i New York. Moooi fortsätter tillverka unika designprodukter för människor i alla åldrar, från olika kulturer och med olika personligheter.

Lämna feedback

Vi uppskattar all feedback vi kan få om vår nya hemsida. Skriv in dina kontaktuppgifter och din feedback i forumläret nedan. Vi läser alla meddelanden och åtgärdar fel så snart som möjligt. Tack för att du tar dig tid att hjälpa oss..


Namn *

E-post *

FeedbackLämna feedback

Logga in

Logga in för att se dina beställningar, spara dina önskelistor och hantera dina leveransuppgifter.

Glömt lösenordet? Klicka här