Köp Fåtöljer & Puffar från Poltronova | Nordiska Galleriet

Poltronova Fåtöljer & Puffar

#
Filtrera
Rensa filter
Poltronova - Fåtöljer & Puffar
Kategorier
Filtrera
Designer
Tillbaka
Archizoom Associati D'Urbino De Pas De Pas, D'Urbino, Lomazzi Lella & Massimo Vignelli Lomazzi Superstudio
Pris
Tillbaka
Pris
Visa produkter (5)
Filtrera
Mies Armchair Mies Armchair
Archizoom Associati för Poltronova
82 650 kr
Saratoga 1 Armchair Saratoga 1 Armchair
Fler varianter
Lella & Massimo Vignelli för Poltronova
103 025 kr
Joe Armchair Joe Armchair
Fler varianter
De Pas, D'Urbino, Lomazzi för Poltronova
129 675 kr
Joe Plush Armchair
De Pas för Poltronova
105 305 kr
Sofo 1 Armchair Sofo 1 Armchair
Fler varianter
Superstudio för Poltronova
37 760 kr

Poltronova - Fåtöljer & Puffar

Det italienska varumärket Poltronova grundas år 1957 av Sergio Cammilli i staden Agliana, Toscana. År 1958 till 1972 är Ettore Sottsass art director och lägger därmed grunden till Poltronovas formgivning och uttryck inom design.
Läs mer

Resultatet av hans arbete blir ikoniska produkter som Joe Armchair, Ultrafragola, Superonda Sofa och Meis, som än idag är varumärkets och designvärldens välkända produkter. Poltronova drivs av att hitta ny design och nya vägar in i konstvärlden. De uppmärksammas mycket tack vare sina samarbeten och sitt team av designers som Gae Aulenti, Paolo Portoghesi, Giovanni Michelucci, Angelo Mangiarotti, Archizoom, Superstudio och De Pas, D'Urbino, Lomazzi. Tillsammans skapar dom historia och återspeglar den variationsrika naturen i italiensk design.

Poltronova

Lekfull och ikonisk design

Poltronova skapar en känsla av glädje och lyx med sina färgsprakande och lekfulla möbler som bidrar till en iögonfallande prägel i världens alla hem. De utmärker sig i många av designvärldens evenemang som "La Casa Abitata" i Florens 1965, "Eurodomus 3" i Milano 1970 och "Italy: The new domestic landscape" vid Museum of Modern Art i New York 1972. Idag drivs varumärket av Roberta Meloni som år 2005 grundar Centro Studi Poltronova, med ambitionen att utveckla ett arkiv med viktiga dokument som rör det historiska varumärket och samtidigt fortsätter att tillverka deras mest kända produkter.

Poltronovas Formgivare
Logga in

Logga in på ditt konto för att komma åt lagda beställningar och kontouppgifter.

eller
Ny kund?Få 10% rabatt på ditt första köp.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för inspiration och exklusiva erbjudanden. Ange sen koden i kassan när du handlat färdigt.

Tack för din anmälan
Din e-post är redan registrerad
*Rabatten gäller för dig som är ny kund, vid ditt första köp online på nordiskagalleriet.se. Koden går inte att kombinera med andra erbjudanden, rabatter eller utförsäljningar. Koden gäller inte i våra butiker i Stockholm och Göteborg och omfattar inte varugrupperna kök, garderober och Limited Editions.
Önskelista (0)