Nordiska Galleriet desktop logoNordiska Galleriet mobile logo
Agnes Chandelier 20 lights - Roll & Hill - Lindsey Adelman - NO GA

Agnes Chandelier är en takkrona med sex, tio, fjorton eller tjugo lampor. Varianten med 20 lampor är fin i ett vardagsrum eller över ett stort bord, en lampa som i sig även är ett konstverk. Finns i svart, brons, polerad nickel och borstad mässing. Lampan är flexibel och har leder som tillåter modulerna att justeras efter tycke och smak. Tillverkas i aluminium och glas.

Agnes är en serie kandelabrar och lampor formgivna av Lindsey Adelman för amerikanska Roll & Hill. Adelman tog inspiration till serien från den fiktiva hjältinnan Agnes, som under 1849 års guldrush arbetade i de kaliforniska gruvorna. Något som ansetts vara världens farligaste jobb. På en så obekväm, riskabel arbetsplats behövs flexibla ljuskällor och därav kom lampan Agnes till världen.

Agnes är en favorit bland Roll & Hills produkter hos oss på Nordiska Galleriet. Ljuskronan är otroligt vacker och förgyller rummet. Lindsey Adelman är en av nutida främsta formgivare och hon skapar snarare konst med hjälp av ljus, än bara belysning. Att få tag på Adelmans verk i både större och mindre varianter är ett privilegium.

Inga omdömen

Agnes Chandelier 20 lights

Från 287 550,00 kr

Inkl. 25% moms

Varumärke:

Roll & Hill

Designer:

Bredd:

151 cm

Höjd:

85 cm

Djup:

127 cm

Effekt (W):

3

IP-Klass:

IP20

Ljuskälla ingår:

Ja

Material:

Aluminium, Glas

Artikelnummer:

10013649r

Observera att bilderna är vägledande. Nyanser kan skilja sig från verkligheten.