Nordiska Galleriet desktop logoNordiska Galleriet mobile logo

Eames RE Plastic Chair DSR är en matstol designad 1950 av Charles och Ray Eames. Plastsätet har monterats på den så kallade Eiffeltornets bas, en stålkonstruktion med fyra ben. Välj mellan flera färger på sits och ben i krom eller svart.

Paret Eames multifunktionella plaststolar introducerades först i designtävlingen "Low Cost Furniture Design" som hölls på Museum of Modern Art i New York 1950. Charles och Ray presenterade organiskt designade stolsstolar i plast som kombinerades med olika baser, vilket gav denna möbel en mängd olika funktioner och ändamål. Idag produceras de legendariska Eames RE Plastic Chairs av Vitra som har reviderat modellernas design och material för ännu högre sittkomfort och kvalitet.

Sedan 2024 tillverkas skalen på alla Eames Plastic Chair i hundra procent återvunnen plast. Den återvunna plasten härstammar från insamlande av plastförpackningar från tyska hushåll, i insamlingsprogrammet ”Gula påsen”, och är av premiumkvalitet. Att använda återvunnet råmaterial istället för petroleumbaserad primärplast innebär att de klimatskadliga utsläppen minskas rejält, precis som primärenergiförbrukningen. Skalet är naturligtvis återvinningsbart i slutet av sin produktlivslängd.

5 baserat på 3 omdömen

Håkan N

|

2022-06-21

Som att recensera ett träd. Eller något annat som är helt naturligt där.

Anne H

|

2022-10-09

Mycket nöjd.Bra och sittande och bra kvalitet.

Anniken A

|

2022-05-29

Så bra att sitta i och så härlig att titta på.

Eames RE Plastic Chair - DSR

Från 3 112,00 kr

 (rek. pris 3 890,00 kr)

Inkl. 25% moms

Varumärke:

Vitra

Designer:

Bredd:

46.5 cm

Höjd:

83 cm

Djup:

55 cm

Sitthöjd:

43 cm

Sittdjup:

46.5 cm

Material:

Återvunnen plast, Metall

Artikelnummer:

10003874r

Observera att bilderna är vägledande. Nyanser kan skilja sig från verkligheten.

Fler Matstolar

Mer från Vitra