Köp pallar & puffar från Vitra | Nordiska Galleriet

Vitra Pallar & bänkar

#
Filtrera
Rensa filter
Vitra - Pallar & bänkar
Kategorier
Filtrera
Designer
Tillbaka
Antonio Citterio Charles & Ray Eames Frank Gehry George Nelson Hella Jongerius Isamu Noguchi Jean Prouvé Sori Yanagi
Pris
Tillbaka
Pris
Visa produkter (11)
Filtrera
Butterfly Stool Butterfly Stool
Fler varianter
Sori Yanagi för Vitra
fr. 8 590 kr
Nelson Bench Nelson Bench
Fler varianter
George Nelson för Vitra
fr. 9 850 kr
Vissa varianter i lager
Lounge Ottoman Lounge Ottoman
Fler varianter
Charles & Ray Eames för Vitra
fr. 25 625 kr
Tabouret Bois Tabouret Bois
Fler varianter
Jean Prouvé för Vitra
fr. 8 150 kr
Wiggle Stool Wiggle Stool
Frank Gehry för Vitra
6 290 kr
Bovist Pouf Bovist Pouf
Fler varianter
Hella Jongerius för Vitra
8 790 kr
Repos Ottoman Repos Ottoman
Fler varianter
Antonio Citterio för Vitra
29 500 kr
Repos Panchina Repos Panchina
Fler varianter
Antonio Citterio för Vitra
16 500 kr
Tabouret Métallique Tabouret Métallique
Fler varianter
Jean Prouvé för Vitra
7 790 kr
Tabouret 307 Tabouret 307
Fler varianter
Jean Prouvé för Vitra
8 890 kr
Freeform Ottoman - Pale Rose Cognac Freeform Ottoman - Pale Rose Cognac
Fler varianter
Isamu Noguchi för Vitra
31 400 kr

Vitra - Pallar & bänkar

Vitra grundas år 1950 av Willi och Erika Fehlbaum i Schweiz. Paret driver till en början en verksamhet inom butiksinredning innan de bestämmer sig för att ta klivet ut på möbelmarknaden. Paret får tidigt tag på tillverkningslicensen för möbler ritade av den amerikanska formgivarduon Charles och Ray Eames och lyckas bli enda auktoriserade tillverkarna av Eames-möbler i Europa.
Läs mer

Detta kommer att bli avgörande för etableringen av Vitra, och med sin gränsöverskridande kreativitet sätter de grunden för den modernistiska lekfullhet som blir varumärkets signum.

Vitra

Legendarisk design med fokus på hållbarhet

Samarbetet med Charles och Ray Eames resulterar bland annat i stolen Eames Lounge Chair från år 1957 – en fåtölj med mjukt rundade, fanerade träpartier och sits av läder. Eames Lounge Chair räknas idag till en av de mest klassiska sittmöblerna som skapats i modern tid. Hållbarhet är en röd tråd i Vitras arbete och stor vikt läggs på att använda högkvalitativa och hållbara material.

Under 1960-talets början sprider sig nyfikenheten för Vitra runt om i Europa. I raden av samarbeten hittas framstående formgivare som den amerikanske industridesignern George Nelson och danske Verner Panton som bland annat formger den legendariska Panton Chair år 1967. Stolen i högglansig plast blir en sensation och får motta flera utmärkelser. Ett av de tidigaste exemplaren hittar du idag på Museum of Modern Art i New York.

Förutom möbelproduktion är Vitra känt för sitt campus i Weil am Rhein. Ett unikt design- och arkitekturcentrum strax utanför Basel. Här finns en samling byggnader av välkända arkitekter som Nicholas Grimshaw, Frank O. Gehry, Zaha Hadid, Tadao Ando, Álvaro Siza, Herzog & de Meuron och SANAA. På området hittar du även inredningsinspiration i världsklass på Vitra Design Museum, som anses vara ett av världens främsta designmuseum. Efter åttio år är Vitra fortfarande familjedrivet och man tror starkt på god design med hållbarhet som utgångspunkt.

Logga in

Logga in på ditt konto för att komma åt lagda beställningar och kontouppgifter.

eller
Ny kund?Få 10% rabatt på ditt första köp.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för inspiration och exklusiva erbjudanden. Ange sen koden i kassan när du handlat färdigt.

Tack för din anmälan
Din e-post är redan registrerad
*Rabatten gäller för dig som är ny kund, vid ditt första köp online på nordiskagalleriet.se. Koden går inte att kombinera med andra erbjudanden, rabatter eller utförsäljningar. Koden gäller inte i våra butiker i Stockholm och Göteborg och omfattar inte varugrupperna kök, garderober och Limited Editions.
Önskelista (0)