Kampanjartiklar av Yngve Ekström | Nordiska Galleriet

Yngve Ekström Kampanjartiklar

#
Filtrera
Rensa filter
Yngve Ekström
Kategorier
Filtrera
Visa produkter (3)
Filtrera
Lamino Fåtölj + Pall Black Edition Lamino Fåtölj + Pall Black Edition
Yngve Ekström för Swedese
24 040 kr 26 755 kr
Lagervara
Lamino Fåtölj + Pall Lackad Bok/Scandinavian Grey Lamino Fåtölj + Pall Lackad Bok/Scandinavian Grey
25 005 kr
Lagervara
Lamino Fåtölj + Pall Oljad Ek/Scandinavian Grey Lamino Fåtölj + Pall Oljad Ek/Scandinavian Grey
28 985 kr
Lagervara
Ekström har kommit att bli en av de främsta representanterna för det skandinaviska formspråket under 1900-talet. I Yngve Ekströms alster återfinns flera så kallade designklassiker. Möbler Pinnockio, Arka och inte minst Lamino känner många igen...

Yngve Ekström

År 1913 föds arkitekten, bildhuggaren och formgivaren Yngve Ekström i Hagafors i möbelriket Småland. Han skulle tidigt komma i kontakt med materialet trä och arbetade i ung ålder på ett sågverk. Vid sidan om sitt arbete studerar han teckning, skulptur, målning, musik och konsthistoria och börjar så småningom inrikta sig mot heminredning. Ekström har kommit att bli en av de främsta representanterna för det skandinaviska formspråket under 1900-talet. Han formger alltifrån logotyper till kataloger och annonser, men det är som möbelformgivare han sätter sitt största avtryck i den svenska designhistorien. Hans design kännetecknas av nätta möbler av böjträ med en tidlös elegans. Yngve Ekström bar på förmågan att förena det strama med det lätta, det funktionella med det vackra.

Hans J. Wegner

I Yngve Ekströms alster återfinns flera så kallade designklassiker. Möbler som stolen Pinnockio och fåtöljen Arka känner många igen. Det som kännetecknar båda dessa möbler är det strama formspråket och den stilrena designen som känns lika aktuella idag som de gjorde när de formgavs på mitten av 1950-talet. Stolarna tillverkas än idag i Småland av det klassiska möbelföretaget Stolab. Den största klassikern av dem alla måste nog ändå sägas vara den lika vackra som bekväma fåtöljen Lamino, tillverkad av Swedese. Detta understryks inte minst av tidskriften Sköna hem, vars läsare utnämnde den till århundradets svenska möbel år 1999. Ett brett utbud av Yngve Ekströms designklassiker för Stolab och Swedese finner du hos oss på Nordiska Galleriet.

Logga in

Logga in på ditt konto för att komma åt lagda beställningar och kontouppgifter.

eller
Ny kund? Få 8% rabatt på ditt första köp.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få 8% rabatt på ditt första köp, inspiration och exklusiva erbjudanden. Ange sen koden i kassan när du handlat färdigt.

Tack för din anmälan
Din e-post är redan registrerad
*Rabatten gäller för dig som är ny kund, vid ditt första köp på nordiskagalleriet.se. Koden går inte att kombinera med andra erbjudanden, rabatter eller utförsäljningar. Koden gäller inte i våra butiker i Stockholm och Göteborg och omfattar inte varugrupperna kök, garderober och Limited Editions. Den gäller heller inte på varumärkena B&B Italia, Baxter, Bocci, Cassina, Cappelini, De Sede, Flexform, House of Finn Juhl, Michael Anastassiades, Apparatus, Poliform, Roll&Hill, Big Green Egg, Rocket Espresso, Maxalto och Technogym.
Önskelista (0)

Olsson & Gerthel blir Nordiska Galleriet

Olsson & Gerthel övergår nu till Nordiska Galleriet. Det innebär att vi fortsatt kommer att erbjuda samma goda service, kunskap och passion för inredning och design, men med ännu fler varumärken och produkter. Välkommen till Nordiska Galleriet.

Jag förstår
Läs mer

Welcome to Nordiska Galleriet

Discover furniture, lighting and details from the world's most iconic brands and leading designers.

If you can't see your country below, leave your email address and we'll let you know when we deliver to your country.

Deliver to
Sweden
 • Sweden
 • Norway
 • Denmark
 • Finland
 • Germany
 • Austria
 • Belgium
 • Netherlands
 • Spain
 • France
Language
Swedish
 • English
 • Swedish
 • Norweigan
 • Danish
 • Finnish
Currency: SEK
Enter Nordiska Galleriet
Thank you for leaving your e-mail address. We'll let you know as soon as we open up in your country.