Nordiska Galleriet desktop logoNordiska Galleriet mobile logo
Pernilla 2 - Bruno Mathsson International - Bruno Mathsson - NO GA
Pernilla 2 - Bruno Mathsson International - Bruno Mathsson - NO GA
Pernilla 2 - Bruno Mathsson International - Bruno Mathsson - NO GA

Pernilla 2 är en vilstol och fåtölj, designad år 1944 av möbelkonstnären Bruno Mathsson – en av Sveriges mest kända formgivare. Vilstolens sits är framställd av massiv björk, medan underrede och armstöd tillverkas av böjlimmad bok. Tekniken med böjträ löper som en röd tråd genom många av Bruno Mathssons verk. Likaså när det kommer till valen av klädsel där du hittar både fårskinn, flätad linnegjord och heltäckande läderklädsel. Kombinera gärna med fotpallen Mi 432 Mifot som matchar Pernilla 2.

Bruno Mathssons Pernilla 2 erbjuds i ett flertal olika färger och utföranden. Vi på Nordiska Galleriet har valt ut några av de mest populära och eftertraktade varianterna. Hos oss kan du köpa fåtöljen i fårskinn från Skandilock i färgerna Scandinavian Grey, Drake, Black och Offwhite. Väljer du linnegjord eller sadelgjord finns både ljus och natur respektive svart. De läderklädda versionerna kläs i det högkvalitativa Elmosoft som finns att tillgå i både cognac, natur och svart.

Vilstolen Pernilla 2 är verkligen en designklassiker. Tack vare att den är väldigt bekväm och att den har ett tidlöst formspråk, lyckas den bibehålla sin popularitet och pryda svenska hem – generation efter generation. Perfekt att ställa i läshörnan för en rogivande lässtund eller i vardagsrummet för avkoppling efter jobbet.

Inga omdömen

21 570,00 kr

Inkl. 25% moms

Varumärke:

Bruno Mathsson

Designer:

Bredd:

66 cm

Höjd:

100 cm

Djup:

86 cm

Sitthöjd:

26 cm

Färg:

Ljus

Material:

Massiv björk, Bok, Linnegjord

Klädselgrupp:

Fårskinn

Klädselns namn:

Flätad linnegjord - Ljus

Artikelnummer:

10451518

Observera att bilderna är vägledande. Nyanser kan skilja sig från verkligheten.