Nordiska Galleriet desktop logoNordiska Galleriet mobile logo

Soffan 675 Maralunga 40 är en del av Cassinas berömda kollektion I Contemporanei och formgavs av Vico Magistretti år 1973. För 40-årsjubileumet av soffan gjordes denna variant, med uppdaterade sömmar och två nya färger. Magistrettis design utmärks av form och funktion som sträcker sig utanför designmodets konventioner, vilket denna soffa är ett utmärkt exempel på. 675 Maralunga 40 finns i flera modeller och utföranden. Ett urval av klädslar finns att välja mellan.

Soffan vann det hedervärda priset Compasso d’Oro år 1979 för sin innovativa konstruktion. Magistretti satte in en cykelkedja i stoppningen och med hjälp av denna kunde ryggstödet höjas och sänkas. Detta gav soffan anpassningsförmåga och komfort. De genomtänkta formerna och bekvämligheten har gjort 675 Maralunga till en riktig klassiker som sätter prägel på rummet.

Maralunga är en av våra designfavoriter på Nordiska Galleriet. Tack vare sitt lekfulla formspråk och fina hantverk är Maralunga inte bara otroligt bekväm, utan utgör samtidigt en bit levande italiensk designhistoria. Kombinera med stilrena sidobord från Cassina.

Inga omdömen

675 Maralunga 40 2-seater

Från 80 025,00 kr

Inkl. 25% moms

Varumärke:

Cassina

Designer:

Bredd:

190 cm

Höjd:

100 cm

Djup:

95 cm

Material:

Stål, Plast

Artikelnummer:

10071283r

Observera att bilderna är vägledande. Nyanser kan skilja sig från verkligheten.

Fler Soffor

Mer från Cassina