Prisgaranti && Fri frakt över 500 kr
Varukorg
Support

Hay

Danska Hay grundas år 2002 av Rolf Hay och lanserar år 2003 sin första kollektion på mässan Imm i Köln. Vid det laget har även Mette Hay gått med i företaget och makarna börjar arbeta på sin första accessoarkollektion. Ambitionen är att uppmuntra dansk möbeldesign att hitta tillbaka till sin absoluta storhetsperiod under 1950- och 60-talen, men ur ett nutida perspektiv. Varumärket utmärker sig med sin nyfikenhet för ny teknik, nya material och nya sätt att leva med möbler i en föränderlig värld där även våra vanor och behov för flexibilitet är under ständig förändring. Läs mer om Hay

Hay

Funktionell och demokratisk design

Hays många samarbeten med nya lovande designers och mer etablerade namn ger ett spännande sortiment av intressanta inredningsdetaljer och möbler. I deras portfolio hittar du namn som Staffan Holm, Scholten & Baijings, bröderna Bouroullec och Stefan Diez. Hay har även haft ett mångårigt samarbete med den amerikansk-svenske formgivaren och arkitekten Shane Schneck. Han ligger bakom stolen Nobody – en stapelbar stol i återvinningsbar plast gjuten i ett stycke och täckt i filt. Med sin innovativa design blir Nobody en industriell sensation när den lanseras.

År 2014 startar Hay något de kallar Hay Mini Market som är en lösning man använder sig av både i de redan existerande butikerna och som pop-up-koncept. Designat att likna en mataffär med hyllor, säljer man istället sina design-accessoarer. Allt från belysning, textilier och glas, alla specifikt utvalda av Mette Hay. År 2015 startas det nya varumärket Wrong som lanseras på 100% Design i London. Wrong for Hay ägs av Hay med Sebastian Wrong, en av grundarna av Established­­­­ & Sons, som partner.

Lämna feedback

Vi uppskattar all feedback vi kan få om vår nya hemsida. Skriv in dina kontaktuppgifter och din feedback i forumläret nedan. Vi läser alla meddelanden och åtgärdar fel så snart som möjligt. Tack för att du tar dig tid att hjälpa oss..


Namn *

E-post *

FeedbackLämna feedback

Logga in

Logga in för att se dina beställningar, spara dina önskelistor och hantera dina leveransuppgifter.

Glömt lösenordet? Klicka här