Köp pallar & puffar från Knoll | Nordiska Galleriet

Knoll Pallar & bänkar

#
Filtrera
Rensa filter
Knoll - Pallar & bänkar
Kategorier
Filtrera
Designer
Tillbaka
Eero Saarinen Florence Knoll Harry Bertoia Ludwig Mies van der Rohe Piero Lissoni Warren Platner
Pris
Tillbaka
Pris
Visa produkter (11)
Filtrera
Saarinen Tulip Stool Saarinen Tulip Stool
Fler varianter
Eero Saarinen för Knoll
fr. 14 105 kr
Florence Knoll Bench Florence Knoll Bench
Fler varianter
Florence Knoll för Knoll
fr. 41 610 kr
Platner Stool Platner Stool
Fler varianter
Warren Platner för Knoll
fr. 24 650 kr
Platner Stool - 18k guld Platner Stool - 18k guld
Fler varianter
Warren Platner för Knoll
fr. 41 610 kr
Platner Ottoman - 18k guld
Fler varianter
Warren Platner för Knoll
fr. 44 030 kr
Platner Ottoman Platner Ottoman
Fler varianter
Warren Platner för Knoll
fr. 32 490 kr
Saarinen Womb Ottoman Saarinen Womb Ottoman
Fler varianter
Eero Saarinen för Knoll
fr. 19 710 kr
KN03 Ottoman KN03 Ottoman
Piero Lissoni för Knoll
21 375 kr
Barcelona Stool Barcelona Stool
Fler varianter
Ludwig Mies van der Rohe för Knoll
47 880 kr
Barcelona Stool Relax Barcelona Stool Relax
Fler varianter
Ludwig Mies van der Rohe för Knoll
42 750 kr
Bertoia Bench Bertoia Bench
Fler varianter
Harry Bertoia för Knoll
54 860 kr

Knoll - Pallar & bänkar

Knoll är ett tyskt, familjeägt företag som grundas år 1865 av Wilhelm Knoll. Högkvalitativ design har varit ett genomgående koncept sedan starten. Under 1930-talet tar Wilhelm Knolls sonson Hans och hans fru Florence Knoll över företaget och moderniserar produktionen.
Läs mer

Knolls designade möbler genomsyras av influenser från sina rötter i det kreativa och artistiska 1920-talet och används såväl i privata hem som på kontor. Samarbeten med erkända formgivare och arkitekter från över 75 år tillbaka har gjort att Knoll har ett gediget urval av banbrytande och kreativa möbler, textiler och accessoarer.

Knoll

Barcelonastolen och framgångsrika samarbeten

Florence Knoll var en pionjär inom inredningsdesign och utvecklade synen på det moderna kontoret. Få andra varumärken har lyckats kombinera modern estetik med smarta bostadslösningar på samma sätt som Knoll.

I Knolls väl utvalda sortiment finns en mängd designklassiker. Favoriter som Wassily Lounge Chair, Barcelona Chair, Bertoia Diamond Chair och Saarinen Tulip Side Chair är bara några nämnda. Knoll har haft fler än 40 objekt utställda på Museum of Modern Art i New York och samarbetar med några av världens främsta formgivare och arkitekter. Erkänt etablerade designers som Mies van der Rohe, Warren Platner, Florence Knoll och Eero Saarinen är några av namnen.

En av Knolls mest populära designklassiker är the Barcelona Chair. Som en av de mest ikoniska och hyllade designerna under 1900-talet behöver stolen inte en särskilt lång introduktion. Barcelona Chair designas av Ludwig Mies van der Rohe i slutet på 1920-talet för det spanska kungahuset och blir snabbt oerhört populär. Men skisserna till Barcelona Chair uppkommer först vid sidan av andra möbelskisser Mies van der Rohe jobbar på. Han inspireras av klassiska former, den sax-liknande formen i designen kommer från historiska fynd från Romarriket, Grekland och Egypten från så långt tillbaka som 1500 år f.Kr. Formen upplevs som en mäktig och stark symbol och blir underredet till denna älskade klassiker.

Logga in

Logga in på ditt konto för att komma åt lagda beställningar och kontouppgifter.

eller
Ny kund?Få 10% rabatt på ditt första köp.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för inspiration och exklusiva erbjudanden. Ange sen koden i kassan när du handlat färdigt.

Tack för din anmälan
Din e-post är redan registrerad
*Rabatten gäller för dig som är ny kund, vid ditt första köp online på nordiskagalleriet.se. Koden går inte att kombinera med andra erbjudanden, rabatter eller utförsäljningar. Koden gäller inte i våra butiker i Stockholm och Göteborg och omfattar inte varugrupperna kök, garderober och Limited Editions.
Önskelista (0)