Nordiska Galleriet desktop logoNordiska Galleriet mobile logo

Wassily Lounge Chair från varumärket Knoll formgavs år 1925 av Marcel Breuer. Precis som Breuers Laccio Table, utgör även Wassily Lounge Chair en av 1900-talets stora designikoner och tillsammans bildar de en stilsäker loungegrupp. Stolen har en ram tillverkad av böjda stålrör med kromad, polerad yta. Sits och ryggstöd finns i flera varianter, både med naturfärgad canvas eller tre olika färger av kohud att välja mellan.

Marcel Breuer började experimentera med böjda stålrör som 23-åring när han var lärling vid Bauhaus. Han hade precis köpt sin första cykel och fascinerades över cykelns optimala design, med en ram av böjda stålrör som knappt förändrats på flera decennier. Med inspiration från cykelns ram tillsammans med influenser från De Stilj-rörelsen, fick Breuer idén om en stol med synlig stålram utan skarvar.

2 baserat på 1 omdömen

Jeanette Bay Winther

|

2024-05-12

Efter nästan en månad har jag fortfarande inte fått min stol. En del av ansvaret ligger också på PostNord, men jag är missnöjd med att det tar så lång tid att få den beställda och betalda varan – speciellt i den prisklassen.

Wassily Lounge Chair

26 550,00 kr

Inkl. 25% moms

Varumärke:

Knoll

Designer:

Bredd:

79 cm

Höjd:

73 cm

Djup:

69 cm

Sitthöjd:

42 cm

Sittdjup:

69 cm

Underrede/Ben:

Polerad krom

Material:

Förkromat stål

Utförande:

Naturlig canvas

Klädselgrupp:

Läder

Artikelnummer:

10109380

Observera att bilderna är vägledande. Nyanser kan skilja sig från verkligheten.