Nordiska Galleriet desktop logoNordiska Galleriet mobile logo

Inspiration

Exklusiv kvartett

2021-09-16

Exklusiv kvartett

GamFratesi grundades 2006 och består av de både arkitekterna Stine Gam och Enrico Fratesi. Tillsammans har de för danska Gubi ritat stolen Beetle som snabbt blev en uppskattad favorit när den lanserades 2013.

Precis som namnet antyder så har inspirationen hämtats från skalbaggens form och anatomi med ett kraftigare skal som omsluter en mjuk insida. Nu hyllar designerduon sin redan ikoniska stol med fyra exklusiva varianter i helt nya material och toner i det de kallar GamFratesi Edit.

Kvartetten består av en djupt grön chenille, en vackert grå bouclé och en mjuk italiensk sammet i beige på svarta ben. Den fjärde versionen av Beetle har ben i antikbehandlad mässing och är klädd i en kombination av bouclé och chenille som skapar en struktur med två olika toner av cremevitt.

GamFratesi Edit säljs exklusivt på Nordiska Galleriet.

Editorial Splash 2 - Exklusiv kvartett
GamFratesi Edit för Gubi

Produkter i inlägget

Liknande artiklar

Hero | Design icons – upptäck tidlösa soffor

Design icons – upptäck tidlösa soffor

En designikon ska inte bara vara en vacker möbel – den representerar även ett essentiellt kapitel i designhistorien. Soffor av olika varianter som är resultatet av banbrytande innovation och noggrant övervägda estetiska val. Genom studerandet av designikoner får vi en bra inblick i designers vision, men även en bredare förståelse för tidsperioden de skapades i. Bortsett från att vara historiska artefakter, är de också inspirationskällor för samtidens formgivare som för det tidlösa arvet vidare. 

Till artikeln

2024-03-22

De mjuka formernas revolution

De mjuka formernas revolution

Det är som om en revolution rullat in och tagit över våra hem. Samma rörelse har även drabbat de offentliga rummen och inte minst våra Instagramflöden. Revolutionen kommer i mjuka former, med kurviga konturer och det är som att alla raka linjer och skarpa hörn eliminerats till förmån för motsatsen. Formerna ackompanjeras av material som känns lika inbjudande som en mjuk och värmande päls under en kylig vinterdag eller en stickad mohairtröja mot naken hud.

Till artikeln

2021-05-17

Helena Blomqvist och den påhittade verkligheten

Helena Blomqvist och den påhittade verkligheten

Där drömmar blir till verklighet eller vice versa. Helena Blomqvist (f. 1975) är fotografen och konstnären som med sin egenartade stil skapar bildberättelser som är fantasieggande samtidigt som de manar till eftertankar om verkligheten.

Till artikeln

2021-10-19

Hero | Ikoniska stolar från Fritz Hansen – dansk design i sitt esse

Ikoniska stolar från Fritz Hansen – dansk design i sitt esse

Fritz Hansen grundades 1872 av möbelsnickaren med samma namn – ett danskt varumärke som är synonymt med tidlös elegans och banbrytande möbeldesign. 

Till artikeln

2024-05-03