Nordiska Galleriet desktop logoNordiska Galleriet mobile logo

Inspiration

Med kärlek till doften, hantverket och det brittiska

2021-10-05

Med kärlek till doften, hantverket och det brittiska

Jo Malone Home är en av grundpelarna till Jo Malone London som grundades 1983 av kvinnan med samma namn, och är ett av de mest lyxiga varumärken för brittiska doftljus. De slog igenom stort på kort tid till följd av deras kvalitativa dofter, som enligt många har uppnått ikonisk status.

Med hjärtat och produktionen i bland annat Hampshire och South Downs, skapar Jo Malone London produkter för hemmet som genomsyras av deras kärlek till det brittiska och det excentriska. De har knappast blivit kända för att kompromissa med sin produktion.

Så varför inte skapa en plats där ljuvliga dofter får livet och tillvaron att kännas lite lyxigare och lite mer excentriskt.

Majoriteten av produkterna, inte minst doftljusen, är handgjorda genom en lång process vilken avslutas med deras utpräglade paketering bestående av silverlocket till glaset, en stilren och återvinningsbar låda som toppas av och omsluts av deras välkända bow tie.

För den som ser doftljus lite mer som en inredningsdetalj finns även deras Townhouse Collection bestående av doftljus och diffusers gjorda i oglaserad keramik som oblygt flörtar med det brittiska 1700-talets lyx och dekadens.

Doftljusen gör sig med andra ord perfekta som gåva till sig själv eller någon annan, framför allt när vi tillbringar allt mer tid i hemmet och förstått värdet av att göra det ombonat. Så varför inte skapa en plats där ljuvliga dofter får livet och tillvaron att kännas lite lyxigare och lite mer excentriskt?

Liknande artiklar

Hero | Design icons – upptäck tidlösa soffor

Design icons – upptäck tidlösa soffor

En designikon ska inte bara vara en vacker möbel – den representerar även ett essentiellt kapitel i designhistorien. Soffor av olika varianter som är resultatet av banbrytande innovation och noggrant övervägda estetiska val. Genom studerandet av designikoner får vi en bra inblick i designers vision, men även en bredare förståelse för tidsperioden de skapades i. Bortsett från att vara historiska artefakter, är de också inspirationskällor för samtidens formgivare som för det tidlösa arvet vidare. 

Till artikeln

2024-03-22

De mjuka formernas revolution

De mjuka formernas revolution

Det är som om en revolution rullat in och tagit över våra hem. Samma rörelse har även drabbat de offentliga rummen och inte minst våra Instagramflöden. Revolutionen kommer i mjuka former, med kurviga konturer och det är som att alla raka linjer och skarpa hörn eliminerats till förmån för motsatsen. Formerna ackompanjeras av material som känns lika inbjudande som en mjuk och värmande päls under en kylig vinterdag eller en stickad mohairtröja mot naken hud.

Till artikeln

2021-05-17

Helena Blomqvist och den påhittade verkligheten

Helena Blomqvist och den påhittade verkligheten

Där drömmar blir till verklighet eller vice versa. Helena Blomqvist (f. 1975) är fotografen och konstnären som med sin egenartade stil skapar bildberättelser som är fantasieggande samtidigt som de manar till eftertankar om verkligheten.

Till artikeln

2021-10-19

Hero | Ikoniska stolar från Fritz Hansen – dansk design i sitt esse

Ikoniska stolar från Fritz Hansen – dansk design i sitt esse

Fritz Hansen grundades 1872 av möbelsnickaren med samma namn – ett danskt varumärke som är synonymt med tidlös elegans och banbrytande möbeldesign. 

Till artikeln

2024-05-03