Nordiska Galleriet desktop logoNordiska Galleriet mobile logo

Inspiration

På lanseringsfest med Jonas Bohlin | Ny Hero 2

2022-06-06

På lanseringsfest med Jonas Bohlin

Den 25 maj smyglanserade vi Concrete KOL genom att bjuda in Jonas Bohlin och några av designsveriges främsta namn till Nybrogatan 11.

Concrete var stolen som 1981 skapade en avgörande debatt i den svenska designindustrin. Jonas Bohlins examensverk i betong och stål kunde varken benämnas som design eller konst och kom att bli en av våra största klassiker, designföremål och samlarobjekt.

Mer än 40 år senare stod Jonas Bohlin i butiken på Nybrogatan 11 för att presentera oss för uppföljaren Concrete KOL – en ny upplaga av stolikonen i bränd furu som släpps av Källemo i en limiterad utgåva om 100 exemplar.

Den 25 maj var en eftermiddag och kväll som förde samman intresserade kunder med några av designindustrins främsta personligheter och där Jonas Bohlin introducerade oss till hans senaste verk.

Editorial Splash 1 - På lanseringsfest med Jonas Bohlin
Editorial Splash 2 - På lanseringsfest med Jonas Bohlin
Editorial Splash 3 - På lanseringsfest med Jonas Bohlin
Editorial Splash 4 - På lanseringsfest med Jonas Bohlin
Editorial Splash 5 - På lanseringsfest med Jonas Bohlin
Editorial Splash 6 - På lanseringsfest med Jonas Bohlin
Editorial Splash 7 - På lanseringsfest med Jonas Bohlin

Liknande artiklar

Hero | Design icons – upptäck tidlösa soffor

Design icons – upptäck tidlösa soffor

En designikon ska inte bara vara en vacker möbel – den representerar även ett essentiellt kapitel i designhistorien. Soffor av olika varianter som är resultatet av banbrytande innovation och noggrant övervägda estetiska val. Genom studerandet av designikoner får vi en bra inblick i designers vision, men även en bredare förståelse för tidsperioden de skapades i. Bortsett från att vara historiska artefakter, är de också inspirationskällor för samtidens formgivare som för det tidlösa arvet vidare. 

Till artikeln

2024-03-22

De mjuka formernas revolution

De mjuka formernas revolution

Det är som om en revolution rullat in och tagit över våra hem. Samma rörelse har även drabbat de offentliga rummen och inte minst våra Instagramflöden. Revolutionen kommer i mjuka former, med kurviga konturer och det är som att alla raka linjer och skarpa hörn eliminerats till förmån för motsatsen. Formerna ackompanjeras av material som känns lika inbjudande som en mjuk och värmande päls under en kylig vinterdag eller en stickad mohairtröja mot naken hud.

Till artikeln

2021-05-17

Helena Blomqvist och den påhittade verkligheten

Helena Blomqvist och den påhittade verkligheten

Där drömmar blir till verklighet eller vice versa. Helena Blomqvist (f. 1975) är fotografen och konstnären som med sin egenartade stil skapar bildberättelser som är fantasieggande samtidigt som de manar till eftertankar om verkligheten.

Till artikeln

2021-10-19

Hero | Ikoniska stolar från Fritz Hansen – dansk design i sitt esse

Ikoniska stolar från Fritz Hansen – dansk design i sitt esse

Fritz Hansen grundades 1872 av möbelsnickaren med samma namn – ett danskt varumärke som är synonymt med tidlös elegans och banbrytande möbeldesign. 

Till artikeln

2024-05-03