Nordiska Galleriet desktop logoNordiska Galleriet mobile logo

Den ikoniska Lamino Fåtölj & Pall i lackad bok är formgiven av Yngve Ekström år 1956 har kommit att bli en av de mest välkända möblerna inom svensk 1900-tals design. Signifikativt för Yngve Ekströms design och Lamino i synnerhet är enkelheten i form av rena och eleganta linjer. Stolen är tillverkad genom en böjkonstruktion, något som har blivit ett signum för möbler från det klassiska möbelföretaget Swedese beläget i småländska Vaggeryd. Lamino Fåtölj Lackad Bok är tillverkad av skiktlimmat fanér i bok. Klädseln av fårskinn finns i flera olika färger. Vi har valt att visa de mest populära på vår hemsida, om du efterfrågar en särskild variant av stolen är du välkommen att kontakta oss på Nordiska Galleriet. Oavsett vilket utförande du väljer är Lamino Fåtölj & Pall Bok den typen av möbel som bara blir finare med åren och som är tillverkad för att hålla i generationer. Lamino finns även i fanér av ek.

I skapandet av stolen utgick Yngve Ekström från människan i sin strävan efter att skapa den perfekta sittmöbeln. Långa studier av den sittande människokroppen och ett antal föregångare skulle så småningom leda fram till den designklassiker vi alla känner till idag. För att verkligen kunna njuta av den bekväma fåtöljen rekommenderar vi att man kompletterar med det tillhörande fotstödet Lamino Pall som har ett likadant formspråk och som blir en förlängning av den välkända designen. Även ett Lamino Bord blir ett fin komplement där du kan ställa ifrån dig din kaffekopp medan du kopplar av i den bekväma fåtöljen.

Att Laminofåtöljen är en av de främsta designmöblerna som skapats i Sverige råder det knappast någon tvekan om. Ett bevis på dess storhet är att den blev utnämnd av tidskriften Sköna hems läsare till ”Århundradets Svenska Möbel”. Lamino har varit populär sedan den lanserades och fortsätter att fascinera såväl unga som äldre.

Inga omdömen

Lamino Fåtölj & Pall Oljad Ek

22 611,00 kr

 (rek. pris 30 147,00 kr)

Inkl. 25% moms

Varumärke:

Swedese

Designer:

Bredd:

70 cm

Höjd:

101 cm

Djup:

78 cm

Sitthöjd:

41 cm

Färg:

Scandinavian Grey

Material:

Fårskinn, Ek

Utförande:

Oljad ek

Klädselns namn:

Scandinavian Grey

Artikelnummer:

1000002

Observera att bilderna är vägledande. Nyanser kan skilja sig från verkligheten.