Nordiska Galleriet desktop logoNordiska Galleriet mobile logo

Lamino Fåtölj Ek är designad av Yngve Ekström år 1956. Den ikoniska fåtöljen har kommit att bli en av de mest välkända möblerna inom svensk 1900-tals design. Signifikativt för Yngve Ekströms formgivning och framförallt Lamino är enkelheten i form av rena och eleganta linjer. Stolen är framtagen genom en böjkonstruktion, något som har blivit ett signum för möbler från det klassiska möbelföretaget Swedese beläget i småländska Vaggeryd. Lamino Fåtölj Ek består av skiktlimmat fanér och har klädsel av fårskinn som finns i flera olika färger. Vi har valt att visa de mest populära på vår hemsida, om du efterfrågar en särskild variant av stolen är du välkommen att kontakta oss på Nordiska Galleriet. Oavsett vilket utförande du väljer är Lamino Fåtölj den typen av möbel som bara blir finare med åren och som är tillverkad för att hålla i generationer. Lamino Fåtölj finns även i utförande av bok.

När Yngve Ekström skapade Lamino utgick han från människan i sin strävan efter att skapa den perfekta sittmöbeln. Långa studier av den sittande människokroppen och ett antal föregångare skulle så småningom leda fram till den välkända designklassikern. För att verkligen kunna njuta av den bekväma fåtöljen rekommenderar vi att man kompletterar med det tillhörande fotstödet Lamino Pall som har ett likadant formspråk och som blir en förlängning av den välkända designen. Även ett Lamino Bord blir ett fin komplement där du kan ställa ifrån dig din kaffekopp medan du kopplar av i den bekväma fåtöljen.

Att Laminofåtöljen är en av de främsta designmöblerna som skapats i Sverige råder det knappast någon tvekan om. Ett bevis på dess storhet är att den blev utnämnd av tidskriften Sköna hems läsare till ”Århundradets Svenska Möbel”. Lamino har varit populär sedan den lanserades och fortsätter att fascinera såväl unga som äldre.

5 baserat på 2 omdömen

Susanne H

|

2022-11-05

Bekväm och stilren.

Carina M

|

2022-03-06

Otroligt fina och så goa att sitta i

Lamino Fåtölj Oljad Ek

16 605,00 kr

 (rek. pris 22 139,00 kr)

Inkl. 25% moms

Varumärke:

Swedese

Designer:

Bredd:

70 cm

Höjd:

101 cm

Djup:

78 cm

Sitthöjd:

41 cm

Underrede/Ben:

Ek

Färg:

Sahara

Material:

Ekfanér, Fårskinn

Sits:

Fårskinn Sahara

Klädselgrupp:

Fårskinn

Klädselns namn:

Moonlight

Artikelnummer:

10597995

Observera att bilderna är vägledande. Nyanser kan skilja sig från verkligheten.