Nordiska Galleriet desktop logoNordiska Galleriet mobile logo

Eames RE Plastic Side Chair DSX är en matsalsstol formgiven år 1950 av Charles och Ray Eames. Sätet är i plast och kommer i flera olika färger. Den är monterad på ett underrede bestående av fyra stolsben i svartmålat eller kromat stål. Den här varianten är helt i plast men modellen DSX finns även som helklädd. Eames RE Plastic Side Chair DSX är en stilren stol och passar vid flera olika typer av matbord. 

Paret Eames multifunktionella Plastic Chairs introducerades för första gången på designtävlingen ”Low Cost Furniture Design” som hölls på Museum of Modern Art i New York år 1950. Charles och Ray presenterade organiskt utformade stolsitsar av plast som kombinerades med olika baser vilket gav dessa sittmöbler en uppsjö olika funktioner och tjäna olika syften. Idag tillverkas de legendariska Eames RE Plastic Chairs av Vitra som reviderat design och materialval för ännu högre sittkomfort och kvalitét.

Sedan 2024 tillverkas skalen på alla Eames Plastic Chair i hundra procent återvunnen plast. Den återvunna plasten härstammar från insamlande av plastförpackningar från tyska hushåll, i insamlingsprogrammet ”Gula påsen”, och är av premiumkvalitet. Att använda återvunnet råmaterial istället för petroleumbaserad primärplast innebär att de klimatskadliga utsläppen minskas rejält, precis som primärenergiförbrukningen. Skalet är naturligtvis återvinningsbart i slutet av sin produktlivslängd.

2019 lanserar Vitra tio nya färger för Eames RE Plastic Chair som finns hos oss Nordiska Galleriet - alltid med prisgaranti.

Inga omdömen

Eames RE Plastic Chair - DSX

Från 3 430,00 kr

Inkl. 25% moms

Varumärke:

Vitra

Designer:

Bredd:

46.5 cm

Höjd:

83 cm

Djup:

55 cm

Sitthöjd:

43 cm

Sittdjup:

46.5 cm

Material:

Återvunnen plast, Metall

Artikelnummer:

10003851r

Observera att bilderna är vägledande. Nyanser kan skilja sig från verkligheten.