Nordiska Galleriet desktop logoNordiska Galleriet mobile logo

Guider

Hero | Omvandla uterummet till en harmonisk oas

2024-04-16

Omvandla uterummet till en harmonisk oas

Att inreda ett uterum är ett bra sätt att utnyttja hela din bostadsyta och forma en plats där du kan njuta av naturen – oavsett säsong. En plats med naturligt ljusinsläpp och utsikt över utemiljön, samtidigt som du skyddas mot insekter, väder och vind. Genom noggrann planering av hur uterummet ska se ut kan du skapa en fristad för avkoppling och en samlingsplats för familj och vänner. 

Ett välplanerat uterum erbjuder en balans mellan inomhuskomfort och utomhusliv, och blir en mångsidig plats för olika aktiviteter. Utemöbler, värmande filtar och stämningsfull belysning som går i linje med din stil, kan göra din uterumsupplevelse ännu mer bekväm och inbjudande – speciellt under kyligare kvällar. En bra idé är även att integrera värmeaggregat, ljudsystem eller solskydd. Oavsett om det är en plats för avkoppling eller att socialt umgänge – kan ett uterum bli en harmonisk plats i en stressig vardag. 

En inbjudande matplats 

En välkomnande matplats är avgörande för att göra måltider till en minnesvärd upplevelse för familj och gäster. Skapa en mysig plats för bruncher under soliga dagar och middagar för milda kvällar. Om det är möjligt – välj gärna en plats med vacker utsikt. Ta hjälp av mjuk och stämningsfull belysning som lyser upp din uteplats på kvällen och skapar en mysig atmosfär för kvällsmåltider. 

Möbler till matplatsen 

Skapa en härlig och funktionell utomhusmatplats där du och dina gäster kan njuta av god mat och trevligt sällskap. Investera i ett kvalitetsmatbord och bekväma stolar passar din personliga stil. Komplettera även stolar med mjuka dynor och kuddar för extra komfort. 

Bord

Editorial Splash 1 | Omvandla uterummet till en harmonisk oas
B31 & A2 – Grythyttan Stålmöbler

På Nordiska Galleriet hittar du en mängd matgrupper och bord lämpade för uterummet. Upptäck kompletta matgrupper från Grythyttan Stålmöbler, förslagsvis Klassikerserien - B31 Bord & 6 st A2. I serien ingår ett bord och sex fåtöljer, vilka erbjuds i teak eller två olika utföranden i ek. B31 formgavs under 1950-talet och A2 Fåtölj har varit en populär utemöbel ända sedan 1930. Möblerna är omtyckta klassiker hos varumärket, båda formgivna av Artur Lindqvist. 

Editorial Splash 2 | Omvandla uterummet till en harmonisk oas

Om du är ute efter en sofistikerad och elegant look, är 477 Dine Out Table från italienska varumärket Cassina ett alternativ. Ett runt pelarbord med ett konformat underrede, vilket skapar mer utrymme och rörelsefrihet runt bordet. Bordet finns i flera utföranden – underredet kan väljas i cement eller terazzo, och bordsskivan kommer i teak eller i samma material som underredet. Dess minimalistiska design gör bordet anpassningsbart, och kan enkelt kompletteras med stolar oavsett stil. 

Stolar

Editorial Splash 3 | Omvandla uterummet till en harmonisk oas
BK10 Dining Chair – Carl Hansen & Søn

Föredrar man en matstol med raka linjer, är BK10 Dining Chair från danska Carl Hansen & Søn ett lämpligt alternativ. Designad av den berömde formgivaren Bodil Kjær och tillverkad i massiv teak, kan den stabila stolen tillföra en tidlöshet till uterummet. Komplettera med bordet BK15 från samma serie, eller bryt av de rena linjerna med ett runt bord såsom 477 Dine Out Table. 

Editorial Splash 4 | Omvandla uterummet till en harmonisk oas
Luxembourg Armchair – Fermob

Om man vill tillföra färg och livlighet i sitt uterum, är Luxembourg Armchair rätt val – en stol som erbjuds i en mängd olika färger. En ikonisk möbel från Fermob, känd för sin eleganta och moderna design. Tillverkad av lätt aluminium gör den enkel att flytta runt, och passar såväl i uterummet som på uteplatsen. Från lekfulla nyanser som solgult och korall, till nedtonade alternativ som beige och vitt – erbjuder stolen oändliga möjligheter att skapa en unik och personlig uteplats. 

Fler inbjudande platser för avkoppling 

Om du har tillräckligt med utrymme i uterummet, kan du enkelt skapa fler sittplatser i uterummet med fåtöljer, däckstolar, loungestolar, eller en bänk. Dessa mångsidiga möbler erbjuder inte bara komfort, utan också stil och funktionalitet. Förvandla uterummet till en avkopplande oas där du kan läsa en bok eller bara njuta av den vackra utomhusmiljön. I vårt utbud av utemöbler kan du välja bland olika stilar, material och färger för att hitta sittmöbler som passar din inredningsstil. 

Fåtöljer och loungemöbler 

Editorial Splash 5 | Omvandla uterummet till en harmonisk oas
Nest – Cane-line

En utomhusfåtölj med klassisk dansk formgivning som du finner i vårt sortiment är Nest Loungefåtölj, formgiven av Foersom & Hiort-Lorenzen MDD för Cane-line. En stabil fåtölj med material av hög kvalitet och modern design som tillför ett stilrent element i rummet och passar de flesta inredningsstilar. 

Editorial Splash 6 | Omvandla uterummet till en harmonisk oas
BM5568 Deck Chair – Carl Hansen & Søn

BM5568 Deck Chair från Carl Hansen & Søn är resultatet av ett skickligt hantverk, tidlös design och högkvalitativa material. Med rena linjer kan denna mångsidiga möbel vara en lämplig sittplats i både uterummet, balkongen eller trädgården. En ergonomisk design med justerbart ryggstöd och bekväm sits, gör den passande för läsning eller avkoppling i solen. 

Editorial Splash 7 | Omvandla uterummet till en harmonisk oas
Husk Outdoor Armchair – B&B Italia

Är man ute efter en lite mer utstickande sittmöbel, som fortfarande fokuserar på komfort – kan Husk Outdoor Armchair vara ett passande alternativ. En loungefåtölj med stark personlighet, formgiven av Patricia Urquiola för B&B Italia, och som finns i ett flertal olika utföranden. 

Bänkar och dagbäddar 

Har man ett begränsat utrymme att jobba med, kan en bänk vara en lösning. De kan med fördel placeras längs väggar eller vid en matgrupp utan att ta upp för mycket plats. Har man lite mer plats i uterummet kan man komplettera sittgruppen med en bänk för att skapa dynamik. 

Editorial Splash 8 | Omvandla uterummet till en harmonisk oas
Garden Layers Single Indian Bed - Tartan Blue – GAN

Garden Layers Single Indian Bed – Tartan Blue från GAN, också formgiven av Patricia Urquiola – är en dagbädd med mångsidiga egenskaper och unikt formspråk. Den klassiska indiska sängstilen och det eleganta tartanmönstret ger denna möbel en unik och sofistikerad estetik. 

Editorial Splash 9 | Omvandla uterummet till en harmonisk oas
BM1871 – Carl Hansen & Søn

Vill man ha en mer nedtonad och minimalistisk estetik, är BM1871 från Carl Hansen & Søn ett bra val. En stabil konstruktion med högkvalitativt trä, formgiven av Børge Mogensen – en av de mest inflytelserika danska möbeldesignerna under 1900-talet. 

Komplettera sittgruppen med utebord 

Soffbord och sidobord anpassade till att vara utomhus, kan vara användbart i ett uterum då det erbjuder en plats för förvaring, servering och dekoration. Hos Nordiska Galleriet hittar du en bred variation av soffbord och sidobord i olika material, färger och stilar, specifikt utformade för att placeras utomhus. 

Editorial Splash 10 | Omvandla uterummet till en harmonisk oas

Blow Low Side Table – Gloster

Upptäck Blow Low Side Table från Gloster – en rund konstruktion bestående av glaserad keramik och en rund skiva av teak. Bordet finns i olika färger, och fungerar lika väl som ett sidobord som en piedestal till växter eller belysning. 

För större bordsyta finns bland annat den moderna 554 Bowy Outdoor från Cassina – ett utomhusbord med unikt och modernt formspråk som finns i flera utföranden. Underredet är tillverkat i aluminium med en ytbehandling, och bordsskivan är tillverkad i fiberglas. 

Dekorera med mattor 

För att skapa en inbjudande och hemtrevlig känsla i uterummet, kan du addera dekorativa element och personliga detaljer – bordsdukar, ljuslyktor och blommor. Ett ytterligare sätt att skapa en ombonad känsla och dessutom en bekväm yta under fötterna, är att dekorera med mattor. Definiera sittplatser eller matplatsen i rummet, eller dölj ojämna ytor på ett praktiskt och snyggt sätt. Vi har ett stort utbud av mattor som fungerar utmärkt att dekorera med utomhus eller i uterummet. 

Editorial Row 1 | Editorial Splash 11 | Omvandla uterummet till en harmonisk oas
Shade Outdoor Palette 1 Rug – Nanimarquina
Editorial Row 1 | Editorial Splash 12 | Omvandla uterummet till en harmonisk oas

En utematta som är inspirerad av en solnedgång vid havet, är Shade Outdoor Palette 1 Rug. Formgiven av Begüm Cana Özgür för Nanimarquina, tillför den mjuka övergången från varma gyllene toner till kallare, blå nyanser en harmonisk känsla till din utomhusmiljö. Handvävd med återvunnet PET-material gör att den även är ett exempel på hållbar formgivning. 

Upptäck även stilrena mattor från Nordiska Galleriet Rugs, bland annat Outdoor Stripe Rug som kommer i svart och vitt utförande, alternativt ett beige och vitt utförande. Mattan är också handvävd med hållbarhet i åtanke, tillverkat i återvunnen PET. 

Det snygga och praktiska uteköket 

Editorial Splash 13 | Omvandla uterummet till en harmonisk oas
Open Kitchen 100 Combination B – Röshults

Om det finns en trädgård eller en altan i nära anslutning till uterummet, finns det en möjlighet att skapa ett attraktivt utekök. Hos oss finns en mängd olika utekök och populära grillar att välja mellan, bland annat från varumärkena Röshults och Big Green Egg. 

Fördelarna med att laga mat utomhus är dels att det minskar värme och ånga som annars kan ackumuleras inomhus under sommarmånaderna. Uteköket främjar även social interaktion – det blir en naturlig plats för umgänge där vänner och familj kan tillbringa tid tillsammans under sommaren, för att sen avnjuta måltiderna i uterummet. 

På Nordiska Galleriet hittar du ett omfattande sortiment av utemöbler av många olika typer. Utforska populära möbler från ledande formgivare och varumärken, eller upptäck unika produkter som framhäver din personliga stil. Kontakta vår inredningstjänst och få hjälp av våra kunniga inredningsarkitekter att skapa uterummet, precis som du drömmer om. 

Produkter som visas i inlägget:

Liknande artiklar

Hero | Omvandla uterummet till en harmonisk oas

Omvandla uterummet till en harmonisk oas

Att inreda ett uterum är ett bra sätt att utnyttja hela din bostadsyta och forma en plats där du kan njuta av naturen – oavsett säsong. En plats med naturligt ljusinsläpp och utsikt över utemiljön, samtidigt som du skyddas mot insekter, väder och vind. Genom noggrann planering av hur uterummet ska se ut kan du skapa en fristad för avkoppling och en samlingsplats för familj och vänner. 

Till artikeln

2024-04-16

Bond från Fogia

Bond från Fogia

I Skandinavien är vi vana vid att det finns flera flexibla hyllsystem och förvaringslösningar att välja mellan, där man med hjälp av olika delar kan skräddarsy någonting som täcker alla vardagliga behov. Många är uppvuxna med hyllsystem som String eller Elfa, vilka uppnått sin popularitet tack vare en ytterst genomtänk design, bra valmöjligheter och relativt enkel montering. Desto svårare är det dock att lyckas få till ett hyllsystem att passa alla människors behov när det kommer till olika stilar, vilket därför lämnar gott om utrymme för konkurrens.

Till artikeln

2022-12-01

Hero | Så får du dina utemöbler att hålla länge

Så får du dina utemöbler att hålla länge

Utomhusmöbler är en investering som förtjänar extra omsorg och uppmärksamhet. Eftersom möblerna får utstå påfrestning från väder och vind, är det extra viktigt att underhålla dem för att de ska hållas i gott skick flera år framåt. Genom regelbunden rengöring förlänger du deras livstid och behåller deras skönhet. Vi ger tips på hur du kan göra för att hålla utemöblerna i toppskick, år efter år. 

Till artikeln

2024-04-16

Häng lampan rätt

Häng lampan rätt

Att flytta in i ett nytt boende kan vara både roligt och fullt av förväntan. Inte minst när det gäller möbleringen: Kommer matbordet att få plats i köket? Hur gör vi med mattan i vardagsrummet? Vi kommer med tips om hur du kan tänka när du investerar i ny belysning till ditt hem.

Till artikeln

2021-09-10