Nordiska Galleriet desktop logoNordiska Galleriet mobile logo

Guider

Skapa din egna walk-in closet

2022-04-19

Skapa din egna walk-in closet

Förverkligandet av din egen walk-in closet kan ligga närmare än du tror. Vi har pratat med Nordiska Galleriets butikschef Olga Vinidiktova som guidat många kunder genom Poliforms unika garderobslösningar. Här tipsar hon om det viktigaste du bör tänka på för att skapa en modeoas på hemmaplan.

Vem har inte drömt om att gå in i ett rum där alla ens kläder och accessoarer finns färgkoordinerade på galgar och belysta hyllplan. Kanske med en heltäckningsmatta och stämningsfull belysning. Vägen dit går via rätt planering och valet av detaljer. Med enbart fyra kvadratmeter kan du få en personaliserad walk-in closet som både gör dig och dina kläder rättvisa. Carrie Bradshaws New York-baserade klädkammare i Sex and the City, en av världens mest kända och välsorterade, var ju faktiskt inte större än så.

Vad ska jag börja med?
– Man börjar med en behovsanalys för att utvärdera rummets förutsättningar i proportion till volym och de typ av kläder som ska förvaras där. Oftast börjar man också med att leta efter inspirationsbilder på nätet för att få en idé om utformningen samt exempel på olika lösningar kring materialval och färgsättning. Man ska även fundera över rimliga budgetramar för projektet och därefter val av leverantör eller typ av förvaringssystem. när det kommer till garderobsinredning.

En välrenommerad italiensk leverantör som Poliform kan erbjuda olika lösningar för både öppen och stängd förvaring. Tillsammans med Poliform sätter vi kundens individuella behov och önskemål i fokus för att skräddarsy en passande lösning. Kombinationerna av material och typ av inredning är tillräckligt många för att kunna tillfredsställa våra kunders mest krävande preferenser - även en fashionista som Carrie Bradshaw skulle bli avundsjuk.

Editorial Splash 1 - Skapa din egna walk-in closet

Hur mycket utrymme behöver jag?

- Ju större rum desto bättre, men även på fyra kvadratmeter kan man få en funktionell förvaring för två personer.

Hur kan jag personalisera min walk-in closet?

- För någon kan en uppiggande kulör eller textur på en materialyta skapa ett individuellt uttryck. För andra är det fina detaljer som till exempel infästa handtag, en display med glaslåda för accessoarer eller tillval av lådmattor och läderomslag på klädstänger, som sätter kronan på verket.

Hur ska jag tänka när det gäller belysningen?

- Poliform gör det möjligt att integrera LED-belysning bakom en metallist som skyddar mot att du bländas av ljuset, en mycket genomtänkt lösning med infästa LED-lister. Oftast sätter man belysningen parallellt med klädstänger och riktar ljuset mot hängda kläder, under skohyllor och mot utrymmen för förvaring av väskor. Det finns även en mycket elegant lösning med hyllplan i tonat glas med en redan integrerad osynlig LED profil.

Editorial Splash 2 - Skapa din egna walk-in closet

Jag har många skor - vilken är den bästa och snyggaste lösningen för det?

- Hos Poliform kan man skapa en fin utställning med belysta vinklade skohyllor som kan tävla med inredningen i en modebutik. Skor för vardag kan även förvaras i speciella utdragbara skolådor.

Vilka är dina tre bästa tips för att få en så lyckad walk-in closet som möjligt?

  1. Att se över sin nuvarande volym av kläder, skor, väskor och accessoarer och att även tänka på framtida behov. Därefter sätta prioriteringar och proportionellt fördela garderobsinredning för kläder som man hänger och viker samt för kläder som kan lämnas öppet eller behöver förvaras i lådor och bakom stängda dörrar för bättre skydd från damm och solljus.

  2. Att tänka på belysning i rummet generellt samt LED-belysning som kan integreras i garderobsinredningen både för funktionellt och dekorativt syfte. Ljuset skapar stämningen och kan ge rätt ”cool factor” för en sann lyxkänsla.

  3. Att tänka igenom materialval och färgsättning så att de är i harmoni med resterande interiör. Om jag får plats, vilken möbel är ett måste i en walk-in closet? – En fristående dresser med lådor, en puff eller dagbädd, ett sminkbord eller en stor spegel är de vanligaste kompletteringarna som gör rummet fulländat när det kommer till garderobsinredning.

Liknande artiklar

Hero | Omvandla uterummet till en harmonisk oas

Omvandla uterummet till en harmonisk oas

Att inreda ett uterum är ett bra sätt att utnyttja hela din bostadsyta och forma en plats där du kan njuta av naturen – oavsett säsong. En plats med naturligt ljusinsläpp och utsikt över utemiljön, samtidigt som du skyddas mot insekter, väder och vind. Genom noggrann planering av hur uterummet ska se ut kan du skapa en fristad för avkoppling och en samlingsplats för familj och vänner. 

Till artikeln

2024-04-16

Bond från Fogia

Bond från Fogia

I Skandinavien är vi vana vid att det finns flera flexibla hyllsystem och förvaringslösningar att välja mellan, där man med hjälp av olika delar kan skräddarsy någonting som täcker alla vardagliga behov. Många är uppvuxna med hyllsystem som String eller Elfa, vilka uppnått sin popularitet tack vare en ytterst genomtänk design, bra valmöjligheter och relativt enkel montering. Desto svårare är det dock att lyckas få till ett hyllsystem att passa alla människors behov när det kommer till olika stilar, vilket därför lämnar gott om utrymme för konkurrens.

Till artikeln

2022-12-01

Hero | Så får du dina utemöbler att hålla länge

Så får du dina utemöbler att hålla länge

Utomhusmöbler är en investering som förtjänar extra omsorg och uppmärksamhet. Eftersom möblerna får utstå påfrestning från väder och vind, är det extra viktigt att underhålla dem för att de ska hållas i gott skick flera år framåt. Genom regelbunden rengöring förlänger du deras livstid och behåller deras skönhet. Vi ger tips på hur du kan göra för att hålla utemöblerna i toppskick, år efter år. 

Till artikeln

2024-04-16

Häng lampan rätt

Häng lampan rätt

Att flytta in i ett nytt boende kan vara både roligt och fullt av förväntan. Inte minst när det gäller möbleringen: Kommer matbordet att få plats i köket? Hur gör vi med mattan i vardagsrummet? Vi kommer med tips om hur du kan tänka när du investerar i ny belysning till ditt hem.

Till artikeln

2021-09-10