Övriga bestick
Vid sidan av dina matbestick och serveringsbestick kan det vara bra att komplettera med andra speciella bestick. Vi har till exempel bestick för skaldjur samt ätpinnar som passar in i varje kök.
OLIKA TYPER AV SPECIELLA BESTICK
Med en uppsättning av olika matbestick och serveringsbestick är du redo för de flesta måltider och många olika typer av rätter. Speciella ingredienser och rätter kan dock kräva andra ytterligare bestick och redskap. För till exempel skaldjur kan du behöva speciella bestick för tillagning och vid servering. För att knäcka nötter är en nötknäckare perfekt att använda. Till sushi och andra rätter kan man vilja byta ut de vanliga besticken bestående av en gaffel och en kniv med ett par ätpinnar. Vi har olika sorters bestick från kända varumärken som är bra att komplettera dina vanliga bestick med.
SKALDJURSBESTICK
Det finns olika typer av skaldjursbestick. Det finns till exempel ostrongafflar, hummergafflar, kräftknivar och hummertänger. Skaldjursbestick gör det både lättare och mer njutningsfyllt att äta ostron, hummer, kräftor och andra skaldjur. Det finns också redskap för skaldjur som är till för att knäcka klor och skal.
ÄTPINNAR
Ätpinnar är pinnar som används för att äta med. Ätpinnar, eller chopsticks som de också kan kallas, används i stället för en gaffel och en kniv och hålls med en hand. Ätpinnar används främst i Östasien men finns i dag i många andra hem och på restauranger på många andra ställen i världen. Ätpinnar är perfekta till exempelvis sushi eller dumplings.
Ätpinnar finns i olika material. Vilket material på ätpinnar som är bäst beror på. Ett par ätpinnar i rostfritt stål ger en modern och elegant touch till dukningen. Ätpinnar i rostfritt stål är också lätta att göra rent då de tål att diskas i maskin. Ett par ätpinnar i trä eller bambu är snygga att duka fram med. Ätpinnar i trä bör dock diskas för hand då de inte tål maskindisk.