String
Prisgaranti && Fri frakt över 500 kr
Varukorg
Support

String

String är ett svenskt företag som grundas år 1949 avarkitekt och designer Nils Strinning och hustrun Kajsa. Varumärkettillverkar superflexibla, minimalistiska och tidlösa hyllsystem ochär starkt förknippade med en av 1900-talets mest älskadedesignklassiker – stringhyllan. Läs mer om String

String

Ikon för minimalismen

År 1946 utlyste förlaget Bonnier en designertävling för bokhyllor. Tävlingen gick ut på att ta fram en hylla som enkelt gick att montera och sedan bygga på i fler sektioner. Bland 194 bidrag korades Nils och Kajsa Strinnings minimalistiska och flexibla stringhylla som vinnare.

Den smarta och nätta hyllan belönas med en guldmedalj vid Triennal i Milano år 1954 och visas upp på H55-utställningen i Helsingborg år 1955. Stringhyllan säljs i miljontals exemplar över hela Europa och succén är ett faktum. Hyllan med stort H har blivit en ikon för minimalismen och passar lika bra hemma som på kontoret. Tack vare dess smarta design med flyttbara hyllplan kan den enkelt förnyas och förändras. Systemets delar är så uttänkta att de går att kombinera nästan hur som helst och ändå ser det lätt och smidig ut.

En äkta stringhylla kan kännas igen på de karaktäristiska gavlarna och att hyllorna hängs upp med mässingsgångjärn. Dess tidlösa design väcker fortfarande uppmärksamhet efter 70 år.

Arkitekten Nils Strinning är en av de formgivare som lagt grunden för det vi idag kallar skandinavisk design. År 2005 stringhyllan på nytt och finns nu i mängder av nya utföranden, färger och storlekar. Tio år senare designar Mats Theselius en string pocket i rostfritt stål för företagets 10-årsjubileum. Än idag kännetecknas varumärket för sin minimalistiska, tidlösa och unika design som aldrig går ur tiden.

Lämna feedback

Vi uppskattar all feedback vi kan få om vår nya hemsida. Skriv in dina kontaktuppgifter och din feedback i forumläret nedan. Vi läser alla meddelanden och åtgärdar fel så snart som möjligt. Tack för att du tar dig tid att hjälpa oss..


Namn *

E-post *

FeedbackLämna feedback

Logga in

Logga in för att se dina beställningar, spara dina önskelistor och hantera dina leveransuppgifter.

Glömt lösenordet? Klicka här