Paranormala Parachilna | Nordiska Galleriet

Paranormala Parachilna

Att designa en lampa är en sak, att transformera källan till ljus är en annan. GWEILO tar ett annorlunda och spöklikt grepp om ljusets egenskaper.

Gweilo Nordiska Galleriet Limited Edition

GWEILO, “vitt spöke” på kantonesiska, är serien som formgivits av den Toronto-baserade arkitektbyrån Partisans för spanska lampdesignern Parachilna. Lamporna kännetecknas av sin svepande och spektrala skulptering vilket gör att ljuset följer ljusstrålarnas egna bågar och skapar en stämningsfull, nästan spöklik känsla. I och med lampans arkitektoniska uttryck ger den en annorlunda effekt än traditionella ljuskällor. Det gör att de kan användas som accent, rumsavdelare eller centerpiece. Man kan med andra ord säga att GWEILO-serien är lampor, skulpturer och ett stycke arkitektur i ett.

Lamporna skapas genom en säregen teknik som kallas thermoforming där metoden går ut på att man hettar upp lakanet av akryl med en specialdesignad ugn. När lakanet är varmt så skulpteras och formas det – en simpel men riskfylld process som Partisans uppmärksammat visade upp på Toronto Interior Design Show 2017.

Gweilo Nordiska Galleriet Limited Edition Gweilo Nordiska Galleriet Limited Edition

Nordiska Galleriet har nu fått äran att tillsammans med Parachilna och Partisans ta fram en limiterad upplaga av GWEILO om 110 numrerade exemplar. Lampan är designad av Alex Josephson, grundare av Partisans, som tillsammans med Nordiska Galleriet mötts i visionen om att skapa en annorlunda variant av GWEILO. Samarbetet har resulterat i en bordslampa, vilket är mindre än övriga lampor i serien. Dessutom har detaljer adderats till designen, som den beklädda sladden och ram i krom.

Köp lampan här

Logga in

Logga in på ditt konto för att komma åt lagda beställningar och kontouppgifter.

eller
Ny kund?Få 10% rabatt på ditt första köp.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för inspiration och exklusiva erbjudanden. Ange sen koden i kassan när du handlat färdigt.

Tack för din anmälan
Din e-post är redan registrerad
*Rabatten gäller för dig som är ny kund, vid ditt första köp online på nordiskagalleriet.se. Koden går inte att kombinera med andra erbjudanden, rabatter eller utförsäljningar. Koden gäller inte i våra butiker i Stockholm och Göteborg och omfattar inte varugrupperna kök, garderober och Limited Editions.
Önskelista (0)