Chilewich - Designade bordstabletter från USA | Nordiska Galleriet
A place to dine -15% se mer här »-15% på matbord & matstolar - Se mer här »
Prisgaranti Fri frakt över 500 kr100% original
Support

Chilewich

Det amerikanska varumärket Chilewich grundas år 2000 av designern Sandy Chilewich i New York. Hon arbetar i slutet av 90-talet med sitt företag Raybowl som designar skålar av textilier. Chilewich stora intresse för nya textila material leder till upptäckten av en väv som inte fungerar i skålarna utan leder istället till en ny varumärkesidé, Chilewich. Sandy Chilewich börjar designa bordstabletter och golvtextilier med ett modernt och stilrent formspråk av innovativa material. Textilprodukterna får en stor påverkan på hur vi inreder våra bord och golv i privata hem, på hotell och restauranger världen över.

Innovativa textilier och ärofyllda samarbeten

År 2001 lanserar Chilewich sin första kollektion med bordsunderlägg och golvtextilier. Bordsunderläggen tillverkas med baksidor av mjuka och motståndskraftiga polyuretankuddar. Kollektionen blir snabbt omtalad tack vare den moderna designen och de innovativa materialen, och vinner pris vid International Contemporary Furniture Fair samma år. År 2002 blir kändiskocken Tom Colicchio den första att använda Chilewichs bordsunderlägg på sin restaurang. Detta blir början på en lång rad samarbeten med restauranger och hotell världen över. Sandy Chilewichs make, Joe Sultan blir VD för varumärket år 2004 och inleder därefter samarbeten med flera olika aktörer på marknaden. Däribland med MoMA Design Store som år 2007 ställer ut innovativa designprodukter som Sandy Chilewich designat under tio år för varumärkena Raybowl och Chilewich.

År 2012 lanserar varumärket textilen Biofelt som är en PVC-fri baksidestextil tillverkad av återvunna vattenflaskor, förnybara vegetabiliska komponenter och industriavfall. Chilewich får samma år i uppdrag att inreda Oakley Safehouse, ett sällskapshus för idrottarna under OS i London år 2012, med textilen Biofelt.

Grundaren Sandy Chilewich spenderar mycket tid med att undersöka och effektivisera företagets produktionsprocesser. En stor del av textilprodukterna i sortimentet tillverkas av vinyl som värmespinns. Vinyl består av syntetfibrerna TerraStrand och Microban, och vinylväven klassas som miljövänlig då båda fibrerna har en liten påverkan på miljön vid tillverkning likväl som färdig produkt. Produktionsprocessen tillämpar GreenGuard®-programmet och textilerna är certifierade av Greenguard Environmental Institute. Institutet arbetar för att minska kemisk exponering och förbättra luftkvalitén i laboratorium för att skydda människors hälsa och livskvalitet.

Idag fortsätter Chilewich att utforska nya material och innovativa samt hållbara lösningar för textila designvaror. Bordstabletterna och golvtextilierna designas med ett elegant och samtida formspråk och kombineras alltid med funktionalitet. Den första egna butiken öppnas år 2014 i Flatiron District i New York City.

Chilewich
Sortera efter Butikens favoriter
Byt vy
Aktiva filter Inga aktiva filter
Visar artikel 1-24 av
46 produkter
Outlet
Mini Basketweave Bordstablett Oval
143 kr239 kr
Outlet
Basketweave Bordstablett Rektangulär
119 kr199 kr
Outlet
Petal Bordstablett Rund, Steel Blue
89 kr149 kr
Dahlia Bordstablett, Brass
Chilewich Dahlia Bordstablett, Brass

Chilewich

149 kr
Petal Bordstablett Rund, Champagne
149 kr
Dahlia Bordstablett, Gunmetal
Chilewich Dahlia Bordstablett, Gunmetal

Chilewich

149 kr
Petal Bordstablett Rund, Glacier
Chilewich Petal Bordstablett Rund, Glacier

Chilewich

149 kr
Outlet
Mini Basketweave Bordstablett Rektangulär
119 kr199 kr
Outlet
Mini Basketweave Bordstablett Rund
119 kr199 kr
Dahlia Bordstablett, Black
Chilewich Dahlia Bordstablett, Black

Chilewich

149 kr
Outlet
Wave Bordstablett Rektangulär, Grey
125 kr209 kr
Outlet
Mosaic Bordstablett Rektangulär, Blue
125 kr209 kr
Outlet
Wave Bordstablett Rektangulär, Blue
125 kr209 kr
Outlet
Lattice Bordstablett Rektangulär, Aqua
155 kr259 kr
Outlet
Bamboo Bordstablett Rund
Chilewich Bamboo Bordstablett Rund

Chilewich

131 kr219 kr
Outlet
Bamboo Bordstablett Rektangulär
Chilewich Bamboo Bordstablett Rektangulär

Chilewich

119 kr199 kr
Outlet
Basketweave Bordstablett Rund
Chilewich Basketweave Bordstablett Rund

Chilewich

131 kr219 kr
Mini basketweave Bordstablett Oval, Linen
239 kr
Visar artikel 1-24 av 46.

Logga in

Logga in för att se dina beställningar, spara dina önskelistor och hantera dina leveransuppgifter.

Glömt lösenordet? Klicka här